söndag 24 maj 2009

Liten hjälpreda


Underbara blommor på det lilla äppelträdet, 3 år gammalt.




Den här sommaren ser jag fram mot att få hjälp i trädgården av lille sonen. Han tycker verkligen om att vara med och hjälpa till. Han gräver och krattar och kör med sin lilla skottkärra, som han älskar. Vattna blommor är kul och bära maskar till mammas blomkrukor är spännande...

~~

Vi har varit ute och rensat ogräs mellan gruset och gräsmattan (ett evighets jobb) och han har hjälpt till att köra till komposthögen för att tippa. Jag har så många planer och idéer för trädgården så det känns tryggt att ha extra hjälp.
~~
Kram Åsa

onsdag 20 maj 2009

Trevlig helg!



Man får passa på att vara ute mellan skurarna. Här är det sol och regn om vart annat. Hoppas det blir bättre till helgen och nästa vecka.
~~
Önskar alla en riktigt fin helg!
Kram Åsa

fredag 15 maj 2009

Gott till helgen!

~~


Mina övervintrade pelargoner som jag klippte ner tidigt i våras står nu i köksfönstren och växer. Mycket ljus och näring hoppas jag ska få dom att börja blomma igen. Sen får dom flytta ut!

Jag håller även på att "väcka" min Dahlia, som i år har blivit två. Jag satte ner knölarna i två krukor med jord. Dom har sedan stått inne några dagar och fått vatten. Nu har det kommit upp små gröna blad så jag har flyttat ut dom till garaget där det är ljust och svalt. Sedan är det bara att vänta tills frostrisken är över.

I veckan tog jag in den första rabarberskörden. Det var inte länge sedan den började titta upp ur jorden. Nu är den stor och fin. En god rabarberkaka blev det! Gjord på sockerkaka med lime i. Skulle nog smaka riktigt bra med vaniljglass till. Får se till att köpa hem.

Ha en riktigt trevlig helg!
Kram Åsa

tisdag 12 maj 2009

Leila inspirerar



I sitt första nummer av Leilas Country Living blev jag så inspirerad av reportaget om höns. Jag kan vara ganska så impulsiv i vissa lägen och nu kännde jag bara: jag måste skaffa höns! tänk vad mysigt att plocka färska ägg till frukost och till sockerkakan...och att ha lösa höns i trädgården som följer efter en. Men vid en närmare eftertanke kanske inte det funkar när man har en riktig jägare till katt.
~~
Men bin skulle man kunna ha. Tänk att ha alldeles egen honung i tekoppen eller på filen! Bra för trädgården ska det också vara. Men det är nog det enda som är bra. Jag gillar inte riktigt när det är många bin på samma gång...
~~
I det andra numret är det ett reportage om får. Jag måste ha några får i sommar! Så söta och mysiga. Då kan vi ha färsk fårost i salladen...
Jag skulle kunna tänka mig att bo på en gård med lite djur. MEN...dom ska skötas och det är svårt att resa bort längre perioder. Det räcker så bra med en självständig kisse.
~~
Väntar med spänning på tidning nr 3. Undrar vad det är för djur med då. Kossor eller grisar kanske...

Ha det bra! Kram Åsa

onsdag 6 maj 2009

Boktips


På sin 2-årsdag fick lilleL sin andra bok om Låba. En helt underbar liten figur som jag fallit för totalt. Så även lillen. "Läsa Omba, läsa Omba" säger han och kommer med boken.
Låba är en huvudfoting som är med om en massa olika äventyr och upptåg. I "Låba badar" snorklar han med kompisen klo Frasse och har badbyxor med kossor som muar...
"Låba får pippi" handlar om när fågeln Pippi flyttar in till Låba. Totalt finns det sju böcker om Låba. Så vi väntar på att morbror J med sambo ska köpa bok nr tre!
~~
Kram Åsa

söndag 3 maj 2009

Chokladfrossa!




Jag ÄLSKAR choklad! Allt som är av choklad!
~~
Vi har haft en underbar helg med sommarvärme och med 2-årskalas. Jag hade bestämt mig för att baka till kalaset ur Leilas a piece of cake. Satt och tittade när sambon kom och fick syn på sidan med Hi-hat cup cakes. "Dom där ska vi baka!" sa han. "Jo visst, hur svårt är inte det?" svarade jag. Han skummade igenom receptet, "jag bakar" sa han. Vi hjälptes åt och så svårt var det inte. Vi gjorde grunden, choklad cup cakes, en dag. Nästa dag gjorde vi marängtopping. Det tog lite tid att få sockret att smälta i vattenbad. Annars var det inga problem. Jag spritsade på marängen och när den fått stelna i kylen en stund ringlade vi på smält 70%-ig choklad. Mums!
Dom blev uppskattade både av gäster och av 2-åringen. Jag kan rekomendera er att baka.
~~
Tänk att lilleL blivit 2 år! Tiden går så fort, så fort. Det är full fart och han lär sig nya saker hela tiden. Han pratar bättre för varje dag och härmar allt vi säger. Han är glad och nöjd för det mesta. Han är envis till tusen. En dag åkte han till dagis i pyamas...han SKULLE ha sin Bamsepyamas. Ja, då fick det bli så. Här om dagen fick vi gå före den jättelånga kön i affären då han skrek "åka hem!" och tårarna sprutade. Jag var alldeles svettig när vi kom ut. Men det var nog bäst för oss alla. För mig, som kände mig som världens sämsta mamma just då, för lillen som var trött och för alla personer i affären. Dom fick lugn och ro när vi försvunnit...
Han är världens bästa! och det är så roligt att följa hans utveckling och se allt nytt han lär sig. Han är det bästa som hänt oss!
~~
Kram Åsa