måndag 29 juni 2009

Pioner

Jag har börjat plantera i mitt nya land. På lördagen var jag och hämtade plantor så på söndagen hade jag inget val. Det var bara att plantera fast termometern visade nästan 30 grader.
~~
Jag räddade några blommor som gick av. Så nu har jag en härlig bukett på köksbordet. Dom luktar underbart.
~~
Kram Åsa

onsdag 24 juni 2009

Färdigsytt!





Så har jag äntligen fått upp mina rull-upp gardiner som jag sytt på ett tag. Tidigare har jag inte haft något i fönstren men nu känns det mer ombonat utan att förstöra utsikten. Det känns även bra eftersom det är söderläge och solen ligger på långt in på kvällen. Nu kan vi få en chans att se på TV även om solen skiner eftersom dom går att rulla ner en bra bit i fönstret.
Jag känner mig jättenöjd!
~~
Idag har jag haft en underbar och ledig dag i solen. Lillen i den uppblåsbara poolen och jag i solstolen med en inredningstidning.
~~
Kram Åsa

fredag 19 juni 2009

Midsommar!


Vill önska alla en mysig midsommarhelg!
~~
Kram Åsa

måndag 15 juni 2009

Småpyssel


Regn regn regn....det vill aldrig sluta. Då passar det bra att vara inne och pyssla lite. Håller på att färdigställa mina rull-up gardiner som jag sytt. Hoppas jag får upp dom till helgen.
Ute har jag gjort en liten bur till Fjäderstjärnvindan som jag fått av min goa vän "M". Lille sonen kallar buren för anananas och visst ser det ut som en ananas...med lite fantasi.
~~
Efter regn kommer solsken!
Kram Åsa

tisdag 9 juni 2009

Det går framåt...








...sakta men säkert. Det är inte lätt att få tid till att göra allt man vill göra. Nu har jag hållt på och grävt i flera veckor känns det som. Börja en dag, jobba nästa, gräva lite igen, vara mamma, regn!, jobba...så har det varit i flera dagar men nu äntligen är det klart!
~~
Det ska bli en plantering från infarten till entrén. Tanken är att det ska bli någon form av spaljé mot gången till huset. Då kan vi ha ett litet bord och stolar bakom, där vi kan dricka morgonkaffet i solen. Ska försöka få tid till att plantera så fort som möjligt. Har några växter som står och väntar...
~~
Min käre sambo har hjälpt mig att lägga ner byggtimmer som gräns mellan gräs och grus. Förhoppningsvis blir det mindre att rensa nu. Det har varit ett evighetsjobb! Han har även snickrat en sandlåda till lille sonen och hämtat sand. Så nu är den invigd!
Just nu håller han dessutom på och gör en ram runt trädgårdslandet. Jag önskade mig det i födelsedagspresent före någon sak. Det blir så bra!
~~
Kram Åsa

måndag 1 juni 2009

En försommardag





Har varit ledig en vecka för att ha det bra med lille sonen den bästa tiden på året! Vi har hunnit med en del både inne och ute. Sytt rull-uppgardiner till vardagsrummet. Nu saknas bara band att knyta upp dom med. Ute har jag börjat gräva för planteringar på framsidan. Det blir min andra rabatt så det känns roligt. Där ska jag ha Pioner och andra "gamla" växter. En Humle har jag tänkt ska få klättra i en spaljé för att få lite insynsskydd. Det är så roligt att få förverkliga sina planer och drömmar. Fortsätter gräva i morgon...
~~
I fredags var vi på en liten tur till det mysiga Skärså. Det ligger vid kusten utanför Söderhamn och har en god fiskrestaurang, Albertina. Vi passade på att åka innan turistsäsongen börjat och när vi kom var vi själva. Men till kvällen var det fullbokat. Väl värt ett besök!
~~
Ha en fin vecka!
Kram Åsa