onsdag 22 juli 2009

Veranda i vitt och rosa/lila

Mårbacka...

Chokladmynta! doftar underbart

Stjärnöga



Ampel med Lobelia

Bur med Murgröna

Min lilla kaffehörna

Bjuder på lite bilder från verandan idag....
~~
Kram Åsa

söndag 19 juli 2009

Ny kamera!


Så ÄNTLIGEN har jag blivit ägare till en "riktig" kamera. Vi har länge länge pratat om att köp en. Det är mycket pengar så frågan har varit om det är prio ett. NU var det det och i fredags fick vi hem den. Det blev en Canon EOS 40D.
~~
Strax innan digitalfotot slog igenom stort köpte vi en Canon EOS 300, så vi känner oss hemma med den här nya modellen. Men nu är det SÅ mycket roligare när resultatet kommer på en gång. Det ska bli riktigt roligt att få testa sig fram med allt som går att göra med den.
~~
Nu skulle jag verkligen försöka ta mig tid och lära mig PhotoShop också men det är inte det lättaste tycker jag...
~~
Kram Åsa

fredag 17 juli 2009

Nytt och gammalt


Det har varit mycket pyssel ute den senaste tiden. I veckan har jag planterat mer i den nya rabatten. Det blev Riddarsporre, Fingerborgsblommor, Aklejor och Alunrot som kommer från min mormors gamla trädgård.
~~
Lite har jag hunnit med inne också. Hittade fina zinkkrukor på rea på Indiska. Dom har jag ställt på köksbänken och har redskap i. En gammal hylla som bara legat har fått lite vit färg på sig. Hade nästan glömt bort den eftersom färgen inte riktigt passade in här hemma men nu ska jag nog hitta en bra plats att sätta den på.
~~
Kram Åsa

tisdag 14 juli 2009

Mera trädgård!





Nu är det semester! Idag har det varit sol hela dagen, inte en droppe regn. Jätteskönt efter en veckas ösregnande. Jag tog kameran med mig ut i trädgården och dokumenterade lite.
~~
Stormhatten som jag planterade förra året är säkert två meter hög, flera små växer på sidorna. Stjärnflockan har också tagit sig bra och blommar för fullt. Det står inte på för än Funkian också slår ut i blom. Det är skönt när trädgårdspysslet lyckas!
~~
Ha en skön vecka!
Kram Åsa

måndag 6 juli 2009

Vad har jag då planterat?





Det har blivit Lavendel, en vit Dahlia och 2 st rosa Pioner. Pionerna blev så fula efter helgens regnande så dom fick inte bli med på bild.
~~
Jag vill göra en spaljé. Men hur den ska se ut ändrar sig från dag till dag. Har varit helt inställd på att göra en av armeringsjärn och stolpar. Sedan ville jag ha en av nät. Typ viltstängsel. Nu senast funderar jag på om man inte skulle ha snickrat en i alla fall. Men det var det jag ville slippa från början. Vi får se hur det blir. Det kanske helt enkelt får vänta ett år då det inte är någon panik.
~~
På trappen har jag satt en vanlig och en fjärilslavendel. Det luktar så gott när man går förbi.
~~
Kram Åsa