måndag 31 augusti 2009

Höstmys






Jag VILL tro att det fortfarande är sommar. MEN det är bara att inse att den är slut. I morse var det riktigt kallt och det är dags att ta fram lillens mössa så han slipper frysa på väg till dagis.
Samtidigt som jag sörjer att sommaren är över tycker jag att det är mysigt med hösten. Tända ljus och kura ihop sig under en pläd i soffan är inte så dumt. Jag är lite av en ljusfanatiker. Gillar att ha tända ljus överallt.
~~
Ha en bra vecka!
Kram Åsa

måndag 24 augusti 2009

Dahlia


Värd att vänta på! Vit Dahlia.
~~
Det börjar redan tidigt på våren då det är dags att väcka "knölen" som övervintrat i garaget. Jag planterar den i en kruka eller hink, har den ute på dagarna och inne på nätterna. När risken för nattfrost är över planterar jag ut den. I år kunde jag dela knölen så jag fick två plantor. Den behöver tidigt få något som stöttar upp annars går den av. Sedan är det bara att vänta...till mitten av augusti. Då blommar den så fint med massor av blommor. Nu är det bara att hoppas på att frosten dröjer, för då är det slut och dags att gräva upp för en ny övervintring i garaget.
~~
Kram Åsa

söndag 16 augusti 2009

Äppelträdet



Oj vad tiden går fort. Tio dagar sen senaste inlägget och jag som har som ambition att göra ett i veckan i alla fall. Vardagen är tillbaka med allt vad det innebär och vi har haft några fina dagar på slutet som jag tagit vara på. Jag har bland annat varit ute och slipat på ett gammalt bord och en byrå som ska målas om. Det tänkte jag göra någon mörk och regnig höstdag.
~~
Det känns som höst i luften redan nu tycker jag med klarare och kallare luft. Vårat lilla äppelträd ger oss äpplen för första gången vilket är väldigt kul. MEN tyvärr så har rådjuren varit där och fejat hornen mot stammen så att all bark är borta. Det kommer att dö. Jag funderar på att sätta ett nytt redan i år för att så fort som möjligt komma igång med det. Det tar som sagt några år innan det ger frukt.
~~
Det är mysigt med rådjur så länge dom håller sig ute på åkrarna...
~~
Kram Åsa

torsdag 6 augusti 2009

Liten hylla i hallen






Hyllan som jag målade för ett tag sedan har kommit upp i hallen. Den ersatte några opersonliga ikeatavlor som hängde där tidigare. Nu får jag hitta på något fint att hänga på dom söta hjärtkrokarna. På hyllan har jag ställt ljuslyktor från Blomsterlandet.
~~
Idag ska jag försöka hinna vara ute i solen och pyssla med trädgårdslandet. En fika på altanen blir det också med rabarberpaj som jag gjorde igår av fryst rabarber.
~~
Kram Åsa

lördag 1 augusti 2009

Englandssemester

Stranden i Cromer



Cromer

Norwich
Katedralen i Norwich
~~
Har kommit hem efter en härlig vecka i england. Vi bodde hos min syster och hennes sambo i Norwich. Det var första långresan med lilleL så vi var lite oroliga över hur det skulle gå med flyg och tågbyten. Men det gick hur bra som helst.
~~
Vi hann med ganska mycket utan att stressa. En bondefestival i Worstead, en dag på stranden i Cromer, utforska Norwich och lite shopping.
~~
Nu har vi en vecka kvar på semestern sedan börjar vardagen igen.


~~
Kram Åsa