torsdag 27 maj 2010

Tulpaner


Jag kan inte låta bli att visa tulpanerna som slagit ut. Satte dom i höstas och jag är så nöjd med resultatet. Ljuvliga!

fredag 21 maj 2010

Underbara maj


Just nu är det min absoluta favorit tid på året. Jag bara njuter av ljusa kvällar och allt det nya gröna och fräscha. Det blir några bilder från trädgården i dag.



Panséer på verandan.


Tulpaner och en Akleja.


Snart blir det rabarberpaj, rabarberkaka, rabarbersaft...

söndag 16 maj 2010

Gamla och nya projekt



Jag är väldigt bra på att samla på mig diverse små och stora projekt. En del blir klara, andra halvklara och vissa blir liggandes och bortglömda. Mitt senaste projekt är en gammal spegeldörr som jag fyndat på blocket. Hade tänkt vara ute i solen och slipa den i dag, men det blev ingen sol...Dörren kommer i alla fall att få gå före alla mina andra projekt, för jag känner att resultatet kommer att bli så bra, som sänggavel är det tänkt.




Ett av mina avstannande projekt är ett pelarbord som jag köpte för länge sedan och som faktiskt är slipat. Det väntar bara på lite färg. Men jag tyckte det var helt ok att ha det framme så det står i hallen på övervåningen just nu.
Sen så har jag ofta flera syprojekt liggandes på kö. Ett blev klart förra helgen, så jag får återkomma med det nästa gång.

söndag 9 maj 2010

Blommigt



Det är blommigt som gäller. Så även här hemma. Symaskinen kom fram en stund och så blev det nytt bakom soffan. Jag har lika mycket tyg kvar så kanske jag får ihop ett par kuddar också. I köket blommar det i riktig Greengate stil men till ett betydligt trevligare pris. Förkläde, kökshandduk och grytlappar. Tänk vad roligt det är att baka och laga mat helt plötsligt.

Vårvärmen börjar komma, så vi har börjat på med sommarens stora ute projekt i dag. Återkommer med det en annan gång.