torsdag 24 juni 2010

Midsommar


Midsommartid. Det är verkligen något speciellt med svenska sommarkvällar/nätter. Jag uppskattar dom ljusa kvällarna mer och mer. Kanske har det med åldern att göra, vad vet jag men jag njuter. Det är alldeles vindstilla, ljummet i luften och tyst. Det enda ljud som hörs är svalorna som ser ut att leka i luften. Det är dessutom fullmåne som gör det ännu mera magiskt. Underbart!
Glad midsommar!

onsdag 9 juni 2010

Snabbt och enkelt i fönstren


Senast symaskinen åkte fram blev det två små gardinkappor till köksfönstren. I randigt ljusgrönt vilket gjorde köket riktigt ljust och somrigt. Snabbt och enkelt, bara uppsatta med en gardinspiral. Sånt gillar jag. När gardinerna var klara hade jag tänkt sy två lampkjolar till fönsterlamporna i vardagsrummet men av någon anledning blir det aldrig av. Kanske för att det är lite krångligare än släta gardiner. Hur som helst så kunde jag inte låta bli att köpa färdiga lampkjolar idag. Så nu behöver jag inte tänka på det mer...

tisdag 1 juni 2010

Fina trädgårdshandskar


Jag har alltid handskar på mig när jag pysslar i trädgården. Framför allt för att det är skönt och praktiskt. Men även för att jag har en liten fobi för kryp som spindlar och då känns det mycket bättre med handskar på som skydd ifall det skulle komma en liten rackare krypandes när jag minst anar.
Självklart måste jag ha dom här blommiga och fina, med inspiration från Leksandsdräkten. Dom är jättesköna men så fina att jag inte vill köra ner händerna i jorden med dom på. Då åker nog dom gamla fula på i stället.