lördag 27 november 2010

Väntar på julen



Det börjar bli juligt här hemma nu. Alla ljusstakar och stjärnor är framme och i morgon är det advent. Lite i taget, ingen stress. Det gillar jag. Ett nytt rött hjärta har jag hängt på vitrinskåpet och i skåpet har jag pyntat med röda julkulor och med kannan från Green Gate.

Jag hittade ett fint stöd för amaryllis på Blomsterlandet och det behövs för den växer så det knakar. Hoppas den inte blommat över till jul bara...

Det blir mycket glögg och fika. Mandelpepparkakor är en favorit och så har jag bakat saffransmuffins. Dom blir jättegoda med färskosts topping och lingon. Mums!

Önskar alla en mysig 1:a advent!

söndag 21 november 2010

Frostigt vitt



En vecka kvar till 1:a advent.
Här hemma har jag börjat att göra det juligt.
Ute ligger snön kvar så det är vitt och fint.
Nu längtar jag efter glöggmys och julbak.



tisdag 9 november 2010

Vintern är på G


Ute viner vinden och årets första snö yr. Då är det skönt att få vara inne och elda och tända ljus. Det har vi gjort och haft lite tisdagsmys nu på kvällen. Tänk vad ljust det blir av lite snö. Det kompakta mörkret är borta och snart är det 1:a advent och då SKA det vara vitt ute. Så är det bara!
I helgen var det strålande sol och då passade det bra att stapla upp ett extra vedförråd inför vintern. Lille L kämpade på och hjälpte till. Nu behöver vi inte oroa oss om det skulle bli en lika kall vinter som förra året, men det hoppas jag att det inte blir. Det var lite för kallt för min smak...

Tack, nu mår jag bra igen och rösten är tillbaka. :)

måndag 1 november 2010

Favorit just nu

Veckorna rusar iväg och det är redan slut på oktober. Nu väntar ett grått trist mörker. Tur att det snart är dags att lysa upp i fönstren och att plocka fram julpyntet. Det är lika roligt varje år. Mindre roligt är det med höstförkyldningar. Jag har åkt på en variant som gjort att jag nästan tappat rösten. Det får bli många koppar värmande te i favoritkoppen från Indiska.

Besöksräknaren tickar på ser jag och har nu kommit upp i 5000 besök. Roligt att ni är så många som hittar hit. Ännu roligare skulle det vara att veta vilka ni är. Lämna mer än gärna ett litet meddelande, så kan jag hitta till er. Men jag vet hur det är, jag är själv väldigt dålig på att kommentera på alla fina bloggar som jag läser. Ska bli bättre på det!