torsdag 8 juli 2010

SemesterAklejor


Alunrot.
En riktig mormorsväxt för mig eftersom den kommer från min mormors gamla trädgård.

Det är semester med ett helt fantastiskt härligt sommarväder. Det finns ingen tid till att sitta framför datorn. Gör ett litet undantag i kväll. Vi har några projekt att göra i sommar. Jag målar verandan och pysslar på i trädgården som jag fyller med gamla mormorsväxter. Just nu blommar alunroten för fullt. Den kommer från min mormors gamla trädgård så det är verkligen en mormorsväxt för mig. I samma rabatt blommar även riddarsporrar, fingerborgsblommor och pioner. Två aklejor finns också men dom har precis blommat över.
Medan jag målar bygger min händige sambo. Han har jordborrat och gjutit betongplintar, snickrat ett golvbjälklag och håller nu på att resa väggar. Det ska bli ett "utomhus" som lillen säger. Ett uthus där vi kan förvara trädgårdsmöbler, gräsklippare och redskap. Jag har tänkt mig en bänk där jag kan stå och plantera och förvara krukor på vintern. Jag får nog anledning till att återkomma med en uppdatering lite längre fram.

Självklart njuter vi av sommaren och unnar oss många fikastunder i solen. Kan det bli mer sommar än en jordgubbstårta...

1 kommentar:

sommar-rummet sa...

DEN TÅRTAN SÅG SMARRIG UT!!!

KRAM