onsdag 18 augusti 2010

Nymålat




Det har målats väldigt mycket den här sommaren. Bordet som jag köpte för längesedan har äntligen blivit vitmålat och jag är så nöjd med resultatet. Det står i hallen på övervåningen och där har jag tänkt göra en liten myshörna. Vi får se vad jag hittar på att ha tillsammans med bordet. Några sköna fåtöljer måste jag ju ha i alla fall.
Även dörren som jag köpte för ett tag sedan är färdigmålad. Nu ska den upp på väggen som sänggavel. Ute har jag målat klart verandan och håller just nu på att måla dom gamla fönstren som ska vara på uthuset. Fortsättning följer...

måndag 9 augusti 2010

Fönsterrenovering

Linoljade fönster



Vi håller just nu på att renovera några gamla fönster som vi ska sätta i uthuset. Dom var ganska smutsiga så vi har gjort rent, tagit ur det gamla glaset, slipat och sist oljat in med linolja. Nu är det dags att lämna dom till glasmästaren som får sätta i det gamla glaset igen och nytt där det behövs. Sedan ska vi måla, vitt får det bli.
Fönstren har vi fått tag på hemma hos en granne. När vi berättade om våra byggplaner i början på sommaren fick vi komma upp på hans vind och välja och vraka bland en massa gamla fönster som annars skulle bli slängda. Vi hittade tre som var lika. Ett stort och två små. Det känns bra att få återanvända något som annars skulle ha hamnat på tippen. Det är bra med riktigt bra grannar.