onsdag 22 juni 2011

Trädgården

Två månader har gått sedan jag sist gjorde något här på sidan. Det har ju inte hänt något här hemma har jag tyckt. Men så kom jag på att det har det visst gjort, helt av sig själv. Äntligen kan man börja njuta av allt slit som varit. I trädgården så klart!


Så här såg det ut för tre år sedan i skuggrabatten. Funkia och Löjtnantshjärta.

Nu har funkian nästan tagit över. Dessutom har det tillkommit Stormhatt (som är på gång) och Stjärnflocka. Längst ner till höger en växt som jag aldrig lyckas lära mig namnet på...


Katten älskar att vara med oss ute. Här sitter han under en Pionbuske och spanar. På gräsklipparen tror jag.I min "mormors"rabatt blommar två olika Aklejor och två Pionbuskar. Riddarsporren är på gång liksom Fingerborgsblommorna. Här har jag tänkt mig ett lite större projekt i sommar, vi får se, än är det bara i tanken. Någon form av insynsskydd/spaljé ska det bli.


Här har jag satt spaden i jorden så nu är det bara att fortsätta gräva. Det ska bli en köksträdgård. Gräset ska bort, tre till små lådor ska snickras, markduk ska läggas och sedan grus. Några bärbuskar ska få bli "vägg" mot grannen.

Så här finns att göra även denna sommar :)

Inga kommentarer: